טיפול בקשיי הירדמות ובנדודי שינה


מהם נדודי שינה 

הגדרה לפי ויקיפדיה: נדודי שינה מוגדרים כתחושה או תלונה על אודות שינה בלתי מספקת, הנובעת מאחד או יותר מהגורמים הבאים: קושי להירדם, יקיצה במהלך הלילה וקושי בהירדמות לאחר מכן, יקיצה מוקדמת מדי בבוקר, שינה שאינה איכותית.


מה חווים בנדודי שינה?

אנשים רבים מדווחים על כך ש: הם לא נרדמים, השינה "בורחת", העיניים לא נעצמות, והמחשבות בראש מטרידות אותם או פשוט לא נותנות מנוחה.


מהן הסיבות לנדודי שינה ולקשיים בשינה?

נדודי שינה יכולים לנבוע ממגוון סיבות ולרבות מהן אנחנו כלל לא מודעים, לדוגמא: חרדה סמויה – מצב שבו אנחנו אפילו לא מודעים לחרדה שמלווה אותנו.

לפעמים נדודי שינה מגיעים כך סתם, מטרדות היום יום: דאגות שלא מניחות (כגון פרנסה, ניהול עסק, קשיים בזוגיות ובמערכות יחסים, מצב בריאותי שלנו או של קרוב לנו וכו'), מחשבות טורדניות – מחשבה שחוזרת על עצמה שוב ושוב בלי שום פתרון, התרגשות לקראת..., חוויה שעברנו במהלך היום ואנחנו מנסים לעבד אותה ולהבין מה קרה שם, ועוד.


משמעויות נדודי השינה על איכות החיים שלנו

מצב של חסך שינה מתמשך יכול להוביל לחוסר מנוחה, חוסר סבלנות, חוסר מוטיבציה, כעסים, עייפות כרונית, וגרוע מכל פגיעה במערכת החיסונית של הגוף המותש שבזמן רגיל יכולה לגרום למחלות, אז על אחת כמה וכמה בתקופה הנוכחית.


אופי הטיפול בנדודי שינה אצלי בקליניקה

ניתן לטפל בנדודי שינה ללא כדורי שינה, אלא בעזרת כלים טיפוליים שונים כמו: נשימות קסם, דמיון מודרך, טיפות פרחי באך המותאמות אישית וכלים נוספים המותאמים אישית למטופל/ת. בכל מקרה כדאי לטפל בנושא באופן מיידי ולא לתת למצב להיגרר לאורך זמן, דבר אשר יכול להביא להתדרדרות נפשית ופיזית גם יחד.


הטיפול שעוברים איתי המטופלות והמטופלים, ברוב המקרים, הינו ממוקד, אפקטיבי ומהיר ואיכות החיים של מטופליי משתפרת בצורה מהותית.

זה יקרה מהר יותר ממה שחשבת.



Share by: